Verfijn resultaten Showing 1 - 12 of 50 results
Fietsmerk
Remmen
Versnellingen
Show sidebar

ELECTRISCHE BAKFIETS KOPEN?

Bij H&H Dutch Bikes bent u aan het juste adres!

Gespecialiseerd in elektrische bakfietsen maakt dat wij de bakfietsen bijna altijd klaar hebben staan voor een proefrit.

Proefrijden op afspraak te Edam:

Adres: Ambachtstraat 3, 1135GG Edam.

Afspraak maken kan via 085-2380100/ 085-2380101 / 020-8932012

E-mail: info@nieuwefiets-kopen.nl

Bakfiets: twee wielen of drie wielen?

Bakfietsen zijn al jaren een populair onderwerp op verjaardagen. Welke bakfiets moet je nou kopen? Zo’n hele goedkope bakfiets of toch van een merk? Wat is de kwaliteit en waarom zijn bakfietsen zo uiteenlopend in prijs. Moet je nou een tweewielbakfiets of een driewielbakfiets hebben?

De allereerste vraag die beantwoord moet worden is waar je de bakfiets voor gaat gebruiken.

Bij H&H Dutch Bikes bieden wij een breed assortiment aan bakfietsen voor zowel particulieren als bedrijven. Onze bakfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, waaronder tweewieler bakfietsen en driewieler bakfietsen. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee soorten bakfietsen?

Een tweewieler bakfiets, ook wel cargo bike genoemd, heeft als voornaamste kenmerk dat het slechts over twee wielen beschikt. Hierdoor is deze bakfiets compacter en wendbaarder dan de driewieler bakfiets. Dit maakt de tweewieler bakfiets ideaal voor gebruik in de stad, waar de wegen vaak smaller en drukker zijn. Bovendien is deze bakfiets gemakkelijker te parkeren dan een driewieler bakfiets.

regenhuif batavus bakfiets

 

Een driewieler bakfiets, daarentegen, heeft drie wielen en is daardoor stabieler en veiliger dan een tweewieler bakfiets. Dit maakt de driewieler bakfiets ideaal voor gebruik buiten de stad, zoals bijvoorbeeld op landelijke wegen of in parken. Bovendien biedt deze bakfiets meer ruimte voor boodschappen of kinderen, waardoor deze ideaal is voor gezinnen of bedrijven die veel spullen vervoeren moeten.

Bij H&H Dutch Bikes kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment van bakfietsen, waaronder tweewieler bakfietsen en driewieler bakfietsen. Of u nu op zoek bent naar een bakfiets voor dagelijks gebruik in de stad of voor zakelijk gebruik buiten de stad, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte bakfiets voor uw wensen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze producten en diensten.

Elektrisch bakfiets of niet elektrisch?

Een volbeladen bakfiets weegt al twee keer zoveel als een gewone fiets. Op een helling van een viaduct is elektrische ondersteuning erg prettig. Eenvoudige ondersteuning zoals die van Troy, Vogue en de Popal bakfiets leveren het meest kracht op gezien je genoeg standen hebt in combinatie met de aantal versnellingen. Gezien het feit dat de ondersteuning pas helpt nadat je de trappers in beweging brengt is het aan te raden om voordat u stopt de versnellingstand in de lichtste stand zet en vervolgens de fiets tot stilstand brengt! Bij bakfietsen met naafversnellingen kunt je dit ook doen als je al tot stilstand bent gekomen. Hierbij kun je namelijk ten alle tijden schakelen zelfs als de fiets niet meer in beweging is! Bij de derailleur versnellingen moet je dus van te voren even schakelen naar het lichtste versnelling wat ook prima te doen is als je het eenmaal door hebt!

Verder is het aan te raden om bij viaducten extra waakzaam te wezen voor de snelheid van de bakfiets. Een beetje sleepremmen is wel aan te raden om goed en gecontroleerd de daling van de viaduct te overbruggen. Zo voorkomt u dat u de controle verliest bij de helling omlaag van de viaduct wat kan leiden tot een ongeluk of in het ergste geval het omslaan van de bak gezien de versnelling!

Wat is een Walkassist functie ‘loophulp’?

Met de walkassis een loophulp functie kun je de fiets in looptempo vooruit laten rijden zodat je deze niet op eigen houtje vooruit moet duwen of trekken.